PočetnaPretraga za: električna energija

Usporedba grijanja sa klima uređajem i Viking električni sustav

Usporedba grijanja sa klima uređajem i Viking električni sustav

Osjećaj grijanja klimom i radijatorima je neusporediv. Radijatori griju infracrvenim zračenjem kao sunce i konvekcijom prirodno ispuhuju topli zrak bez ventilatora.
Zagrijavaju zidove i podove te je prostor topli i cijeli dan nakon iskljucivanja grijanja. Sa radijatorima Vam je dovoljno 21°C da bi zadovoljili osjet topline tijela jer toplina infra-crvenim zracenjem ulazi duboko pod kožu i zagrijava cirkulacioni sustav, dok klimom trebate 23-25 jer klima zagrijava samo zrak, te Vašu površinu kože, uz što ispuhuje veliku količinu prašine zbog prisilnog ventiliranja.

Klima bi bila dobra za grijanje kada bi bila montirana na podu i imala veliku površinu grijaćeg tijela, što nema.
Topli zrak ima uzgon i grijaca tijela se montiraju na pod, dok hladni zrak pada prema dolje i klime se montiraju uz strop. Zato je klima na vrhu i mora prisilno jako puhati da bi ugrijala prostor, jer je namjenjena hladjenju. Pod nikada necete zagrijati kao zrak. Kada ugasite klimu imate nagli pad temperature jer topli zrak nije akomulator topline. Svatko tko je zimogrozan nikada neće biti zadovoljan klimom, makar grijali na 27 °C zbog hladnih nogu.
Ako je vani minus, ucinak klime pada i za 50-70% bez obzira sto je inverter.
Inverter ima mogućnost odmrzavanja jedinice jer okrene smjer rada i tada klima hladi prostor, da bi odmrznula vanjsku jedinicu njenim zagrijavanjem kao ljeti, ali ne ispuhuje unutarnju jedinicu jer gasi ventilator, pa vi to ne osjetite.
Tada Vam kompresor troši struju da bi vanjska jedinica grijala okolinu, a Vama hladila stan, samo sto to ne osjetite jer ventilator stoji, ali pogledajte odvod kondenzata i vidjet cete da je unutarnja povremeno zamrznuta i izbacuje kondenzat da bi odledila vanjsku.

Radijatori u svome radu rade sa 30-60 posto snage i pale se naizmjence tako da vjerojatno nebi trebali dokup snage. Limitatori su bimetalni tromi sklopovi koji trpe preopterećenja i do 15 min. dok se radijatori pale i gase u slicnim ciklusima pa i kracim.

Kada bi stavili klimu u svaku prostoriju gdje su Vam ponudjeni radijatori tada je jasna isplativost investicije i potrošnje. Takodjer nasuprot te teze, sa dva radijatora mozete dobiti ucinak te navedene dvije klime i puno zdraviji.
Pozivamo Vas da nas kontaktirate za sve dodatne informacije ili nejasnoće,

S poštovanjem srdačan pozdrav,
Ana Vlašić, Voditeljica prodaje i administracije
Danas.hr

Za veći prikaz članka kliknite na sliku ispod!!
Danas.hr o Viking radijatorima

 

 
Viking na gospodarskom sajmu u Zprešiću

15. Sajam gospodarstva u Zaprešiću održan je od 11. do 13. listopada 2013. godine. Viking je izložio svoje radijatore, slike pogledajte ovdje!
U čemu je prednost Viking radijatora pored klasičnog uljnog radijatora?

U čemu je prednost Viking radijatora pored klasičnog uljnog radijatora?

Prednost je u dizajnu članka, koji ima trostruko veću razvijenu površinu od klasičnog rebrastog uljnog radijatora, te aluminij kao materijal koji je dva i pol puta veću toplinsku vodljivost od željeza, rebrasti dizajn na Viking radijatoru tvori uske kanale za prirodno usmjereno strujanje zraka.
Treba li mijenjati ulje ili bilo kako održavati radijatore?

Treba li mijenjati ulje ili bilo kako održavati radijatore?

Radijatori su trajno napunjeni uljem, te nije potrebno nikakvo dopunjavanje niti odzračivanje, vakuumski prostor iznad ulja osigurava prostor za ekspanziju ulja prilikom širenja od topline, tako da radijatori na maksimalnom radnom tlaku imaju tlak podjednak vanjskom tlaku.
Koliko radijatoru treba da postigne radnu temperaturu?

Koliko radijatoru treba da postigne radnu temperaturu?

Temperatura od 60 stupnjeva postiže se već za 10 do 15 minuta, ovisno o vanjskoj temperaturi okoline, te radijator zadržava istu toliko vremena nakon što se isključi, prosječni rad grijača je 50% vremena uz konstantnu temperaturu površine +/-10%.
Na koji način su Viking radijatori štedljiviji od drugih načina grijanja?

Na koji način su Viking radijatori štedljiviji od drugih načina grijanja?

Izbjegavanjem cijevi i peći, te pumpe, izbjegli smo zagrijavanja koja ne odlaze u prostor, sva energija se pretvara u toplinsku unutar samog radijatora, te kao takva izlazi u prostor uz 0% gubitaka. Aluminijsko tijelo oblikovano u zračne kanale sa izrazito velikom površinom isijavanja, oslobađa veliku količinu niske temperature zraka i velikim volumenom toplog zraka ugodno zagrijava prostor.
Zašto je bitna velika površina grijaćeg tijela?

Zašto je bitna velika površina grijaćeg tijela?

Radijator je izmjenjivač topline, te kao takav reagira samo na površini gdje dodiruje zrak, ako je dodirna površina zraka i grijaćeg tijela malena, radijator mora biti na visokoj temperaturi da bi miješanjem vrućeg i hladnog zraka postigao toplinu, pri čemu izgara prašina (žuti zidovi iznad radijatora) te se isušuje zrak što šteti svim sluznicama tijela.

Ukoliko je površina grijaćeg tijela velika, onda kroz radijator prolazi ogromna količinu mlakog zraka, koji se prirodno sporom cirkulacijom stapa sa okolnim zrakom i ne uzrokuje kovitlanje prašine i izgaranje iste, kao ni isušivanje potrebne vlage iz zraka. Dakle radijator nikako ne može biti prevelik, sa većim radijatorima i nižim temperaturama grijanje je zdravije i ugodnije.
Koji su uvjeti jamstva?

Koji su uvjeti jamstva?

Ukoliko radijator nije mehanički oštećen ili priključen na neki drugi napon osim 200-240V 50Hz, Viking priznaje jamstvo od 36 mjeseci za sve električne dijelove, kao i 12 godina za aluminijske članke.
Prolaz topline

Toplinska se izolacija vanjskih zidova - fasada, loggia, stropova iznad otvorenih prolaza, stropova iznad negrijanih prostora i dr. najviše izvodi kao:

 • povezani sustav za vanjsku toplinsku izolaciju na osnovi ekspandiranog polistirena ili kamene vune
 • sustav za vanjsku toplinsku izolaciju sa kombi pločama i višeslojnom žbukom

Sustavi zadovoljavaju zahtjevima:

 • ekonomične izvedbe i optimalne učinkovitosti;
 • eliminiranja toplinskih mostova;
 • toplinske stabilnosti u ljetnom razdoblju;
 • sprječavanja prevelike kondenzacije vodene pare u građevnom elementu i na unutrašnjoj površini građevnog dijela/elementa zgrade;
 • zaštite građevnog dijela/elementa zgrade od velikog dilatacijskog rada;
 • osiguranja zdravog i udobnog boravka;
 • značajne uštede energije za grijanje ili hlađenje;

Na primjeru jednog fasadnog/vanjskog zida može se vidjeti koliki je doprinos toplinske izolacije uštedi energije za grijanje, zaštiti građevnog elementa od pregrijavanja, sprječavanju kondenzacije vodene pare, toplinskoj stabilnosti u ljetnom razdoblju i, najvažnije, udobnom i zdravom stanovanju.

Primjer vanjskog zida za zadane uvjete. Za svaki grijani građevni dio zgrade koji graniči s vanjskim zrakom, negrijanim ili slabo grijanim prostorima potrebno je izraditi građevinsko–fizikalni proračun prema normama i tehničkim propisima.

Dijagrami

Na lijevom je dijagramu prikazan vanjski zid izrađen od šuplje opeke od gline d = 25 cm, bez toplinske izolacije, ožbukan s obje strane.

Na desnom je dijagramu isti zid s vanjske strane dograđen Povezanim sustavom za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS) na osnovi NOVOLIT STIROPORA EPS – F, debljine 6 cm

Na unutrašnjoj strani vanjskog zida bez toplinske izolacije (dijagram na lijevoj strani – vanjska temperatura – 5 °C) u zimskom je razdoblju površinska temperatura (15.1 °C) niža od temperature zraka u prostorijama (+20 °C). Ohlađen zrak na zidovima struji od stropa prema podu uzrokujući nelagodu, osjećaj propuha i hladnoće. Do 90% gubitaka topline ljudskog tijela nastaje zračenjem topline. Što su razlike temperature između tijela i građevinskih elemenata koje ga okružuju veće, tijelo se brže hladi i ljudi se neugodno osjećaju.

Da bi boravak bio ugodniji, prostorije se zagrijavaju na temperature zraka znatno više od normalnih +20 °C što značajno povećava potrošnju energenata, ali boravak u prostorijama i nadalje ostaje neudoban, razlike u temperaturama još su veće kao i sadržaj relativne vlage. Sve to pogoduje, u nepovoljnim mikroklimatskim uvjetima, mogućem nastanku površinske kondenzacije. Rješenje je pravilna toplinska izolacija vanjskih građevnih dijelova zgrade što bliže vanjskoj strani, koja omogućuje akumulaciju topline, odnosno njihovo zagrijavanje i manje razlike u temperaturama između njihovih unutrašnjih površina i zraka u prostorijama.

Kod toplinsko izoliranih vanjskih zidova (dijagram na desnoj strani sa svega 6 cm toplinske izolacije a računate vanjske temperature od - 5 0C ), površinska je temperatura unutrašnje strane zida viša od +18°C, a temperatura zraka za ugodno i zdravo stanovanje u prostorijama ne treba biti viša od +20°C. Temperatura unutrašnje površine zida veća je od temperature rosišta zraka u prostorijama, a na površini se zidova ne stvara kondenzat. Vanjski je zid toplinski izoliran i može održavati potrebnu temperaturu na unutrašnjim površinama tijekom cijele godine. Zid je toplinski stabilan.

Toplinska stabilnost znači dobru toplinsku akumulaciju, sposobnost “spremanja topline“ u masivnom toplinski izoliranom vanjskom građevnom dijelu zgrade. Kada se isključi ili smanji grijanje ili se prostor ohladi (primjerice brzim provjetravanjem), tako se akumulirana toplina vraća natrag u prostorije i u kraćem se vremenskom periodu održava gotovo konstantna temperatura u prostorijama putem radijacije/zračenja topline s unutrašnje strane zagrijanog građevinskog elementa.

Akumulacija topline vanjskih višeslojnih građevnih dijelova zgrade biti će to veća što se toplinsko izolacijski sloj nalazi bliže vanjskoj negrijanoj strani i što ima veći toplinski otpor, odnosno veću debljinu toplinske izolacije. Zato, kada je to moguće, treba izbjegavati ugradnju toplinske izolacije s unutrašnje strane, jer je sposobnost akumulacije topline u tom slučaju zanemariva uz mogućnost nastanka toplinskih mostova na sudarima unutrašnjih i vanjskih građevnih elemenata i nastanku kondenzata, prvenstveno na tim mjestima.

Kod neizoliranih zidova/krovova toplina prolazi kroz konstrukciju u atmosferu i značajno povećava potrošnju energenata.

U ljetnom razdoblju unutrašnje površine neizoliranih ili nedovoljno izoliranih vanjskih zidova/stropova imaju na južnoj i zapadnoj strani temperaturu višu od + 30 °C, posebno u večernjim satima. Često je i temperatura zraka u prostorijama viša od +30°C. Kod dobro toplinski izoliranih i toplinski stabilnih vanjskih zidova, površinska je temperatura na unutrašnjoj strani zida 22°C – 24°C. Boravak je zdrav i ugodan, a temperatura zraka u prostorijama, niti kod najvećih vrućina, ne prelazi ljeti ugodnih 24°C do 25°C, koliko se preporučuje i u klimatiziranim prostorima.

Toplina se iz prostorija odvodi na toplinski izolirane hladnije masivne zidove. Zrak u prostorijama tijekom dana, a naročito poslijepodne ima višu temperaturu od zidova, koji su izvana toplinski izolirani i zato hladniji od unutrašnjeg zraka. Zato toplina može prelaziti na zidove i tako “hladiti” unutrašnje prostore. Noću je prolaz topline obrnut iz zidova u prostorije, zidovi se hlade, a topliji zrak kroz otvorene prozore izlazi vani.
Način korištenja radijatora

Radijatori - Uputstvo

Električni radijator za centralno grijanje na svom korisničkom djelu sastoji se od radnog i sigurnosnog termostata te glavne sklopke s kojom palimo i gasimo uređaj.

Električni radijator je predviđen za napone od 220-240v te se isporučuje sa suko utikačem predviđenim za uključivanje u uzemljenu suko utičnicu.

RUKOVANJE:

 • Uređaj uključujemo na glavnu sklopku (3) smještenu sa desne strane ispod radnog (1) i sigurnosnog (2) termostata tako da sklopku postavimo u položaj 1 svjetleća tinjalica pokazuje da je uređaj uključen.
 • Temeljem iskustava optimum temperature radijatora je oko 65-70 °C (gumb radnog termostata postavite na 1h zamišljenog sata), kada radijator dostigne željenu temperaturu (cca 15 min.) on će je automatski održavati.
 • Radni termostat (1) služi za određivanje željene temperature radijatora s time da je njegov raspon od 0-90 °C. Željenu temperaturu određujemo zakretanjem gumba od lijeva prema desno (u smjeru kazaljke na satu) s time da je krajnji lijevi položaj 0 °C, a krajnji desni 90 °C.
 • Kod ekstremnijih hladnoća i loše izolacije moguće je okrenuti radni termostat i do 90 °C, ali previlika temperatura radijatora (bez obzira na izvor grijanja plin, lož ulje itd.) kod duže uporabe može ostaviti “prljave” tragove iznad radijatora usljed dizanja prašine.
 • Sigurnosni termostat (2) služi za zaštitu električnog radijatora od pregrijavanja, u slučaju prelaska temperature iz bilo kojeg razloga preko cca 100 °C sigurnosni termostat prekida napajanje grijača te isključuje radijator, kada se temperatura spusti ispod 90 °C moguće je ponovo uključiti sigurnosni termostat i to tako da rukom odvrnemo plastičnu maticu ispod radnog termostata te odvijačem pritisnemo crvenu tipku.
 • Ako se aktiviranje sigurnosnog termostata ponavlja morate obavjestiti servis radi otklanjanja kvara.

Upute za postavljanje električnih radijatora preuzmite OVDJE
Prednosti grijanja na struju

Radijatori na struju - Grijanje poslovnih prostora

Viking grijanja su idealna kod opremanja kuća, vikendica, objekata na moru, stanova, ureda, prostora u najmu (radi brze i lake demontaže).

Sobnim programatorom Telecomand može se provjeriti temperatura te uključiti ili isključiti grijanje telefonom, a ako nema fiksne linije može se koristiti GSM kartica.

Kod problema sa limitiranom snagom električne energije, viking sustav se koristi “usklađivanjem rada radijatora” tj. realno radno vrijeme grijača je oko 50% vremena. Zbog toga se u sustavu povezuju po dva radijatora slične snage, koji rade naizmjenično, kada se isključi jedan uključuje se drugi i obrnuto.

Radijatori na struju - Grijanje kuca i vikendicaNa taj se način može instalirati dvostruko veća snaga od dozvoljene, a da se ne prelazi limit određen eventualnim limitatorom snage na mreži.

Kod Viking sustava nema potrebe za održavanjem, nema dopunjavanja, odzračivanja i bilo kakvog redovnog servisiranja. Svi elementi od kojih se sastoji sustav su robusne i pouzdane izvedbe. Jamstvo na uređaje je 36 mjeseci.

Smanjeni troškovi grijanjaTroškovi postavljanja Viking grijanja su oko 50% niži u odnosu na trošak postavljanja nove instalacije s peći na plin, struju ili loživo ulje. Ako bi razliku koju ste uštedjeli investirali u poboljšavanje kvalitete izolacije vanjskih zidova (npr. gips ploče, mineralna vuna, stiropor, pvc stolarija) stvarate preduvjete da se električnom energijom grijete povoljnije nego plinom!

Uz to još uračunajte troškove održavanja plinskog sustava, opasnosti od monoksida, mogućnost redukcija plina, zauzimanja prostora, cijevi koje ste izbjegli.
Uvjeti za postavljanje električnih radijatora

Da bi mogli postaviti električno grijanje Viking i u vašem domu, potrebno je provjeriti slijedeće:

 • imate li dovoljan priključak električne energije to jest dovoljno zakupljene snage, a to znači da je glavni osigurač na kući tzv. “pancer” je veće snage od predviđene snage grijanja plus snaga ostalih većih trošila
 • sistemi s zaštitnom sklopkom i uzemljenjem, te nulovani bez uzemljenja ne rade nikakvu razliku, jer sistem Viking ima vlastitu zaštitnu sklopku iznimne osjetljivosti od 0,03A, tako da je sistem zaštićen i od najmanjeg strujnog udara
 • pri proračunu snage grijanja najveću nepoznanicu i najveći udio čini kvaliteta izolacije prostora, tako da izračunavamo snagu grijanja po prosjeku izoliranosti i po vlastitom iskustvu
 • prosječna snaga grijanja za normalno visoke stanove (do 2,5m) iznosi 120W po kvadratnom metru, dakle za 100m2 iznosi potrebnih 12kW snage, što za bolje izolirane prostore može biti i upola manje, a za lošije i dvostruko više
 • snage do 9 kW, a iznimno do 12kW, mogu se izvesti sa monofaznim električnim priključkom, dok sve iznad toga treba trofazni 380V priključak
 • u upravljačkoj jedinici svaki radijator ima sklopku, tako da možete izabrati koji radijator nije potreban te ga isključiti
 • svi radijatori rade preko sobnog termostata kao jedan zajednički sistem, te nije potrebno uključivati jedan po jedan, dodirom tipke uključeno je cijelo grijanje

Upute za postavljanje električnih radijatora preuzmite OVDJE

Radijatori na struju - Centralno grijanje
Radijatori na struju

Radijatorski sustav na električnu energiju

Radijatori na struju

Kada Vas prvi hladni dani zateknu bez grijanja, obično tražite nekakvo brzo privremeno rješenje. Problem je tada uopće naći slobodne majstore koji bi vam postavili novi sustav za centralno grijanje.

Ipak postoji djelotvorno, kvalitetno, brzo i nadasve trajno rješenje, centralno grijanje na struju kojemu ne treba ni dimnjak, ni kotao, ni cijevi, a postavljanje je čisto, brzo i toliko jednostavno da svatko tko zna rukovati bušilicom postaje stručnjak.

Dakako, grijanje na električnu energiju nije novost, Europa naveliko koristi električnu energiju za grijanje, posebno skandinavija i alpska skijališta, gdje je struja gotovo u 100% omjeru izvor grijanja.

U dobro izoliranoj kući, povoljnije je od grijanja na loživo ulje, a ozbiljan konkurent je jedino zemni plin.

Nedohvatljivu prednost ima tamo gdje nema plinske mreže, a pogotovo ako je riječ o sustavu koji maksimalno iskorištava uloženu energiju.

Radijatori na struju cijenaOvim putem Vam predstavljamo inovativni Viking sustav centralnog grijanja na struju, koji je originalno patentirano rješenje hrvatskih stručnjaka.

Viking sustavi su jednostavni, sastoje se od provjerenih klasičnih lijevanih radijatora, gdje svaki pojedini ima sve elemente za samostalan rad.

Povezuje ih jedino kabel ili bezični signal. Svi su radijatori povezani sa centralnim sobnim termostatom programatorom pa djeluju kao jedinstven sustav. Nema gubitaka na peći, dimnjaku, pumpama, cijevima jer istih nema jer nisu potrebni. Sva energija se utroši unutar radijatora iz kojeg ižaruje u prostor koji grijemo.

Time je grijanje automatski etažirano električnim brojilom.

Programiranjem vremena rada se maksimalno iskorištava noćna tarifa kada je struja upola jeftinija da bi se zagrijali zidovi i akomulirala energija, te bi se u skupljoj tarifi samo dogrijavao prostor.

Radijatori na struju HrvatskaRadijatori elegantnog dizajna skladno se uklapaju u svaki prostor, grijanje je prihvatljivo sa ekonomskog i posebno ekološkog aspekta.

U samoj izvedbi, Viking sustav ima manji početni trošak za oko 50% od postavljanja klasičnog centralnog grijanja, a ima potpuno isti efekt grijanja, jer koristi indentične radijatore, te nema nikakvih gubitaka energije.

Mozak Viking sustava je poseban električni grijač s upravljačkim dijelom koji se ugrađuje u kućište radijatora u obliku jednog dodatnog rebra. Sustav koristi termosifonski efekt, te uzgonom tople i spustanjem ohlađene tekućine stvara cirkulaciju, pa je cijela površina radijatora ravnomjerno zagrijana. Kako između rebrastih članaka postoje zračni kanali, radijator uz ižarivanje topline infracrvenim zrakama nudi i tipičnu konvekcijsku cirkulaciju ugodno zagrijanog zraka. Radna temperatura radijatora je 60 °C pri kojoj ne podiže prašinu i pogodan je za alergijski osjetljive osobe.

Svakom pojedinom radijatoru može se odrediti različita temperatura u rasponu od 0 do 90°C te različita vremena uključenja i isključenja. Povezani ili kablom promjera 10mm koji su skriveni u kanalice uz pod ili radio vezom povezuju se u centralnu jedinicu, dok mogu raditi i samostalno priključenjem u najbližu utičnicu.

Postoji mogućnost uključenja sustava preko uređaja Telecomand kojim se može paliti i podešavati grijanje od bilo kuda. Dovoljno je nazvati, znati četveroznamenkasti pin i upravljate grijanjem od kuda i kada god želite tipkovnicom svog telefona ili mobitela. Ova opcija je idealna za vikendice, gdje od odluke da krenete, pa do dolaska možete doći u ugodno zagrijan prostor.

Viking sustavi nude razne mogućnosti izbora, postoje radijatori od 3 članka za male toalete, pa do 30 članaka, dužine čak 2.50m za površine od 35 do 40m2. Računamo li u grubo da jedan radijatorski članak grije jedan kvadratni metar prosječno visokog i izoliranog prostora u što je uključena i rezerva snage, lako se može napraviti proračun u vlastitom aranžmanu, a i sama montaža je vrlo jednostavna, tako da možete lako izbjeći skupe majstore.

Prosječna snaga grijanja za normalno visoke prostore (do 2,5m) treba biti oko 120W po četvornom metru, dakle za prosječno izoliranih 100m2 površine, treba instalirati oko 12 kW snage. Međutim u bolje izoliranoj zgradi to može biti i upola manje, ali zato zgrade s vrlo lošom izolacijom zahtijevaju i dvostruko više.

Radijatori na struju prodajaSustavi do 9 kW, a iznimno do 12kW mogu se izvesti sa jednofaznim priključkom 220V, a sve iznad toga zahtijeva propisani trofazni priključak 380V. Preciznim mjerenjem potrošnje u 24 sata mjerenja, za površinu 14m2 tj. 35m3 pri vanjskoj temperaturi -1 °C dobiven je podatak o potrošnji po kvadratu za pretpostavljenih 150 dana grijanja godišnje u iznosu od 29kn, dakle 29 kuna puta broj kvadrata koje grijete dobivate podatak o godišnjoj potrošnji pri dobroj izolaciji (termo žbuka, pvc stolarija).

Jamstvo na Viking električne dijelove iznosi 36 mjeseci, dok na radijatorske članke jamstvo traje 20 godina.
Cjenik kupaonskih čeličnih radijatora

POŠALJITE UPIT ili nazovite: 01 3473 297

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7.53450 kn

Ravni čelični kupaonski radijatori sa grijačem.

Šifra proizvoda Električna snaga Toplinska snaga Širina /visina Cijena  Ukupno sa PDV kn
VDR 1 S 600 W 450 W 450/730

142,48 €

1073,50 kn

178,10 €

1341,88 kn
VDR 2 S 600 W 604 W 600/730

166,52 €

1254,63 kn

208,15 €

1568,29 kn
VDR 3 S 600 W 759 W 750/730

186,60 €

1405,94 kn

233,25 €

1757,43 kn
VRD 1 600 W 591 W 450/950

198,34 €

1494,42 kn

247,93 €

1868,03 kn
VDR 2 600 W 749 W 600/950

224,04 €

1688,05 kn

280,05 €

2110,06 kn
VDR 3 600 W 905 W 750/950

232,03 €

1748,22 kn

290,04 €

2185,28 kn
VDR 4 600 W 778 W 450/1290

241,95 €

1823,00 kn

302,44 €

2278,75 kn
VDR 5 600 W 985 W 600/1290

255,60 €

1925,85 kn

319,50 €

2407,31 kn
VDR 6 600 W 1192 W 750/1290

266,82 €

2010,32 kn

333,52 €

2512,90 kn
VDR 7 600 W 949 W 450/1640

275.78 €

2077,90 kn

344,73 €

2597,38 kn
VDR 8 600 W 1200 W 600/1640

282,86 €

2131,18 kn

353,57 €

2663,98 kn
VRD 9 600 W 1453 W 750/1640

293,03 €

2207,85 kn

366,29 €

2759,81 kn
VDR 10 600 W  1091 W 450/1850

307,30 €

2315,37 kn

384,13 €

2894,21 kn
VDR 11 600 W 1381 W 600/1850

322,60 €

2430,63 kn

403,25 €

3038,29 kn
VDR 12 600 W 1671 W 750/1850

341,06 €

2569,69 kn

426,32 €

3212,11 kn


Upute za postavljanje električnih radijatora preuzmite OVDJE
 


Zaobljeni čelični kupaonski radijator sa grijačem.

Šifra proizvoda Električna snaga Toplinska snaga Širina /visina Cijena Ukupno sa PDV
VD 1 600 W 569 W 450/940

216,00 €

1627,42 kn

270,00 €

2034,28 kn
VD 2 600 W 728 W 600/940

239,04 €

1801,05 kn

298,80 €

2251,31 kn
VD 3 600 W 886 W 750/940

246,63 €

1858,22 kn

308,29 €

2322,78 kn
VD 4 600 W 770 W 450/1290

257,10 €

1937,15 kn

321,38 €

2421,44 kn
VD 5 600 W 985 W 600/1290

270,0 €

2038,85 kn

338,25 €

2548,56 kn
VD 6 600 W 1200 W 750/1290

281,81 €

2123,32 kn

352,27 €

2654,15 kn
VD 7 600 W 969 W 450/1640

290,78 €

2190,90 kn

363,48 €

2738,63 kn
VD8 600 W 1239 W 600/1640

297,85 €

2244,18 kn

372,32 €

2805,23 kn
VD 9 600 W 1510 W 750/1640

307,90 €

2319,89 kn

384,88 €

2899,86 kn
VD 10 600 W 1262 W 450/1850

322.31 €

2428,48 kn

402,89 €

3035,60 kn
VD 11 600 W 1428 W 600/1850

337,75 €

2544,76 kn

422,19 €

3180,98 kn
VD 12 600 W 1772 W 750/1850

356,01 €

2682,39 kn

445,02 €

3352,99 kn


Upute za postavljanje električnih radijatora preuzmite OVDJE
Radijatori ERC

Električni radijatori cijena HrvatskaSerija ERC radijatora bazira se na klasičnim radijatorima Lipovica solar 600 snage 185 W po članku.

U njih se ugrađuje poseban grijač snage od 120W po članku te je to najbolji omjer radi manjeg broja uklopa, duže trajnosti uređaja. Početni model je radijator sa tri članka snage 360 W za manje toalete, dok najveći radijator ima 30 članaka, snagu od 3.5 kW te može zagrijati do 40 m2 prostora.

Svi radijatori zahtijevaju monofazni priključak 230 V te se i najveći od njih može priključiti na standardnu šuko utičnicu.

Radna temperatura radijatora je 60 stupnjeva te pri toj temperaturi ne podiže prašinu i prikladan je za alergijski osjetljive osobe. U slučaju ekstremnih hladnoća, radijator se može podesiti do 90 stupnjeva celziusa te samim time imate uključenu rezervu snage.

Podešavanje temperature vrši se zakretanjem radnog termostata te se može precizno podesiti temperatura od 0 do 90 stupnjeva. Za slučaj kvara ugrađen je sigurnosni termostat, koji u slučaju pregrijavanja isključuje radijator na 100 stupnjeva, te se isti ponovo uključuje ručno, gumbom ispod kapice na sučelju radijatora.

Radijatori ERC
Uvjeti plaćanja

Način plaćanja: Virmanski, Kartično - Payway
Rok plaćanja: 100% avansno na žiro račun
Žiro račun: ERSTEBANK HR6324020061100406955
Žiro račun: PRIVREDNA BANKA HR2123400091110282027
Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA HR2323600001102099891
Na što moram paziti kod postavljanja Viking grijanja?

Na što moram paziti kod postavljanja Viking grijanja?

Da bi mogli postaviti električno grijanje Viking i u vašem domu, potrebno je provjeriti slijedeće:

 • imate li dovoljan priključak električne energije to jest dovoljno zakupljene snage, a to znači da je glavni osigurač na kući tzv. “pancer” je veće snage od predviđene snage grijanja plus snaga ostalih većih trošila
 • sistemi s zaštitnom sklopkom i uzemljenjem, te nulovani bez uzemljenja ne rade nikakvu razliku, jer sistem Viking ima vlastitu zaštitnu sklopku iznimne osjetljivosti od 0,03A, tako da je sistem zaštićen i od najmanjeg strujnog udara
 • pri proračunu snage grijanja najveću nepoznanicu i najveći udio čini kvaliteta izolacije prostora, tako da izračunavamo snagu grijanja po prosjeku izoliranosti i po vlastitom iskustvu
 • prosječna snaga grijanja za normalno visoke stanove (do 2,5m) iznosi 150W po kvadratnom metru, dakle za 100m2 iznosi potrebnih 15kW snage, što za bolje izolirane prostore može biti i upola manje, a za lošije i dvostruko više
 • snage do 9 kW, a iznimno do 12kW, mogu se izvesti sa monofaznim električnim priključkom, dok sve iznad toga treba trofazni 380V priključak
 • u upravljačkoj jedinici svaki radijator ima sklopku, tako da možete izabrati koji radijator nije potreban te ga isključiti
 • svi radijatori rade preko sobnog termostata kao jedan zajednički sistem, te nije potrebno uključivati jedan po jedan, dodirom tipke uključeno je cijelo grijanje

Radijatori su umreženi kablovima izravno u upravljačku jedinicu (ormarić), promjera su 10mm i stavljaju se u kanalice uz pod, ispod rubnih lajsni ili se ukopavaju u zid, postoji mogućnost da se postojeće utičnice iskoriste za grijanje, s tim da se njihov početak prespaja u upravljačku jedinicu, a iskoristi se kabel koji je u zidu i vodi k radijatoru
Koliki su troškovi postavljanja Viking grijanja?

Koliki su troškovi postavljanja Viking grijanja?

Troškovi postavljanja Viking grijanja su oko 50% niži u odnosu na trošak postavljanja nove instalacije s peći na plin, struju ili loživo ulje.

Ako bi razliku koju ste uštedjeli investirali u poboljšavanje kvalitete izolacije vanjskih zidova (npr. gips ploče, mineralna vuna, stiropor, pvc stolarija) stvarate preduvjete da se električnom energijom grijete povoljnije nego plinom! Uz to još uračunajte troškove održavanja plinskog sustava, opasnosti od monoksida, mogućnost redukcija plina, zauzimanja prostora, cijevi koje ste izbjegli.

Električna energija služi kao pokretač pumpi i automatika u svim sustavima centralnog grijanja, te bez nje neće raditi ni jedan sustav, bez obzira na energent.
Imaju li Viking radijatori cijevi?

Imaju li Viking radijatori cijevi?

Naš pametni sistem grijanja nema cijevi već se u klasičan radijator ugrađuje poseban električni grijač sa upravljačkim dijelom te se ugrađuje u kućište koje je dodano u vaš radijator u obliku još jednog radijatorskog rebra.

Taj grijač na dnu radijatora zagrijava tekućinu u radijatoru i termosifonskim efektom stvara prirodnu cirkulaciju u njemu (toplija tekućina je rjeđa i diže se na vrh dok hladnija tekućina pada prema grijaču) te ravnomjeran raspored temperature po cijeloj površini radijatora i stvara ono poznato ugodno isijavanje toplog zraka u prostor kakav ima samo centralno radijatorsko grijanje.
ISH Frankfurt sajam

ISH Frankfurt sajam

Na prostorima Frankfurtskog velesajma održava se jedan od najpoznatijih svjetskih sajmova iz područja kupaoničke opreme, graditeljstva, energetike, klimatizacije i obnovljivih izvora energije ISH.

Sajam se prostire na izložbenim prostorima u čak 19 dvorana na njemu sudjeluju brojni izlagači iz 58 zemalja svijeta. Dakako, prisutni su gotovo svi vodeći svjetski proizvođači iz područja opreme za grijanje, klimatizaciju, ventilaciju, hlađenje, instalacijske i sanitarne opreme.

Uz to, tu je i nekoliko izlagača iz Hrvatske: Viking, Micro-el, Alukal, Lipovica i Metalac Sever (okupljeni na zajedničkom prostoru Hrvatske gospodarske komore).

ISH Frankfurt sajam podijeljen je u četiri tematska područja:
- Svijet uživanja u kupaonicama
- Graditeljstvo i energetske tehnike
- Aircontec (tehnika klimatizacije, hlađenja i ventilacije)
- središnja tema: Obnovljivi izvori energije

Uz sam sajam održavaju se i brojni popratni događaji kao što su: natječan u dizajnu Design Plus, stručna izložba zaštite od požara Fireprotect, Forum IKK Building u organizaciji Saveza njemačkih stručnjaka za hlađenje i klimatizaciju (VDKF), Forum o kaljevim pećima, Klima-forum u organizaciji Strukovnog instituta za graditeljstvo i klimatizaciju (FGK), seminar REHVA-e “Održivo iskorištavanje energije u tehničkom opremanju zgrada” itd.
Radijatori

Serija ERC radijatora bazira se na klasičnim radijatorima Lipovica solar 600 snage 185 W po članku. U njih se ugrađuje poseban grijač snage od 120W po članku te je to najbolji omjer radi manjeg broja uklopa i duže trajnosti.


Viking električni radijatori

Viking d.o.o. poduzeće iz Zagreba osnovano je u veljači 2004. Glavna ideja vodilja je izrada kvalitetnih rješenja grijanja na jednostavniji način, da se pri tome ne gubi niti djelić komfora klasičnog grijanja.

Već jedanaest godina vrlo uspješni na Hrvatskom tržištu, Viking radijatori i oprema za upravljanje predstavljaju se na ISH sajmu grijanja i klimatizacije u Frankfurtu, te na najvećem američkom sajmu inovacija Impex u Pittsburgu.

Misija nam je napraviti najbolji proizvod ove vrste na svijetu, zadovoljstvo vlasnika te stalno podizanje razine kvalitete proizvoda i usluge.

Ovime Vas kao kupce i Vas potencijalne kupce molimo da sve sugestije, primjedbe, prijedloge kao i pohvale uputite nama da imamo više informacija za zajednički napredak.

Nagrade

Prezentaciju u .ppt formatu preuzmite OVDJE

Prezentaciju u .pdf formatu preuzmite OVDJE

 
Kontakt

Za sastanke molimo Vas da nazovete kako bi dogovorili termin radi terenske prirode posla.
Tel.: +385 1 3473 297
Mob: +385 98 99 88 426
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak-petak: 07:30-15:30
Viking SkypeSkype: viking.heating
Viking FacebookFacebook: www.facebook.com/viking.heating
Viking FacebookTwitter: www.twitter.com/Vikingdoo


Viking Avantage radijatori u prodaji

Viking Avantage radijatori

- Jedinstven, industrijski zaštićen dizajn i pojedinačna izrada vrhunske kvalitete
- Najsuvremeniji, kombinirani način prijenosa topline u prostor
- Usmjerenim strujanjem i isijavanjem, tj. konvekcijom i radijacijom
- Inovativan, troškovno izuzetno efikasan i potpunoautomatiziran sustav upravljanjaUSLUGA CNC REZANJA METALA

Viking bravarija

Viking plastifikacija

Pay Way
Lipovica radijatori

Viking radijatori sastoje se od najkvalitetnijh aluminijskih ljevanih članaka Lipovica koja svojom kvalitetom, tradicijom i vrhunskom uslugom uspješno posluje već 40 godina. Više na
www.lipovica.hr


proračun energije

Napravite izračun za svoj prostor. Saznajte koliko Vam je energije potrebno.

o nama

Glavna ideja vodilja je izrada kvalitetnih rješenja grija- nja na jednostavniji način.