Način korištenja radijatora

Radijatori - Uputstvo

Električni radijator za centralno grijanje na svom korisničkom djelu sastoji se od radnog i sigurnosnog termostata te glavne sklopke s kojom palimo i gasimo uređaj.

Električni radijator je predviđen za napone od 220-240v te se isporučuje sa suko utikačem predviđenim za uključivanje u uzemljenu suko utičnicu.

RUKOVANJE:

  • Uređaj uključujemo na glavnu sklopku (3) smještenu sa desne strane ispod radnog (1) i sigurnosnog (2) termostata tako da sklopku postavimo u položaj 1 svjetleća tinjalica pokazuje da je uređaj uključen.
  • Temeljem iskustava optimum temperature radijatora je oko 65-70 °C (gumb radnog termostata postavite na 1h zamišljenog sata), kada radijator dostigne željenu temperaturu (cca 15 min.) on će je automatski održavati.
  • Radni termostat (1) služi za određivanje željene temperature radijatora s time da je njegov raspon od 0-90 °C. Željenu temperaturu određujemo zakretanjem gumba od lijeva prema desno (u smjeru kazaljke na satu) s time da je krajnji lijevi položaj 0 °C, a krajnji desni 90 °C.
  • Kod ekstremnijih hladnoća i loše izolacije moguće je okrenuti radni termostat i do 90 °C, ali previlika temperatura radijatora (bez obzira na izvor grijanja plin, lož ulje itd.) kod duže uporabe može ostaviti “prljave” tragove iznad radijatora usljed dizanja prašine.
  • Sigurnosni termostat (2) služi za zaštitu električnog radijatora od pregrijavanja, u slučaju prelaska temperature iz bilo kojeg razloga preko cca 100 °C sigurnosni termostat prekida napajanje grijača te isključuje radijator, kada se temperatura spusti ispod 90 °C moguće je ponovo uključiti sigurnosni termostat i to tako da rukom odvrnemo plastičnu maticu ispod radnog termostata te odvijačem pritisnemo crvenu tipku.
  • Ako se aktiviranje sigurnosnog termostata ponavlja morate obavjestiti servis radi otklanjanja kvara.

Upute za postavljanje električnih radijatora preuzmite OVDJEUSLUGA CNC REZANJA METALA

Viking bravarija

Viking plastifikacija

Pay Way
Lipovica radijatori

Viking radijatori sastoje se od najkvalitetnijh aluminijskih ljevanih članaka Lipovica koja svojom kvalitetom, tradicijom i vrhunskom uslugom uspješno posluje već 40 godina. Više na
www.lipovica.hr


proračun energije

Napravite izračun za svoj prostor. Saznajte koliko Vam je energije potrebno.

o nama

Glavna ideja vodilja je izrada kvalitetnih rješenja grija- nja na jednostavniji način.