Iskustvo iz Šibenika

Poštovani gospodine Vlašić,

već duže vremena osjećam potrebu da Vam napišem par redaka. Živimo u vremenu i prostoru gdje je poslovna korektnost rijetka pojava, a kvalitet ponuđenih proizvoda upitan. I baš zato me raduje činjenica što s Vama imam pozitivno iskustvo. Ovim putem Vam želim zahvaliti, Vama i svim zaposlenicima VIKING HEATING-a na maksimalnoj kvaliteti usluge.

Pričinja mi veliko zadovoljstvo priznati sebi i Vama da konačno moja obitelj uživa u ugodnoj toplini doma svoga.

Desetljećima, nakon iskušanih nekoliko raznih sistema grijanja i pokušaja da se volumen velikog stana u objektu izgrađenom 30-ih godina prošloga stoljeća zagrije do razine koja omogućava ugodno i zdravo življenje, rezultati su bili porazni. Ogroman utrošak energije, a rezultati poražavajući. I onda nakon svega, ugradnjom VIKING uljnih radijatora stvar se korjenito promjenila. Konačno moja obitelj ima i zimi toplo i kvalitetno životno okruženje sa relativno malom investicijom. A sve to zahvaljujući Vašem proizvodu, bez dodatnih zahvata na objektu u svrhu smanjenja energetske propustljivosti.

Razlog zašto se ranije nisam oglasio je taj, što sam želio detaljno testirati Vaš proizvod i uvjeriti se u isplatljivost investicije u svrhu zadovoljenja osobnih profesionalnih i privatnih saznanja, kao i iz razloga nepovjerenja prema do tada meni nepoznatom proizvodu. Moje “poznanstvo” sa VIKING uljnim radijatorom traje već drugu sezonu grijanja i sve to vrijeme ga “držim” pod povećalom. Budući da su VIKING uljni radijatori zamjenili neučinkovito električno etažno grijanje (električni kotao 21KW), u mogućnosti sam kvalitetno komparirati ta dva iskušana sistema u svim njihovim elementima.

Budući da živimo u vrijeme štednje energije, a troškovi za grijanje čine do 3/4 troškova za energente u režijskim troškovima, zadržati ću se samo na tom segmentu.

Električni kotao, na primjeru moga stana, je definitivno žderač energije bez adekvatnog toplinskog učinka i kao takav je izgubio bitku sa kvalitetnijim rješenjem.

VIKING uljni radijatori, sa pozitivnim efektom grijanja, na primjeru moga stana, troše 70% energije u odnosu na prijašnji sistem grijanja!

Moja iskustva na primjeru moga stana:

- VIKING RADIJATORI RUŠE TEORIJU O SKUPOM ELEKTRIČNOM GRIJANJU!
- VIKING radijatori imaju veliku površinu isijavanja a malu težinu /Lipovica/
- VIKING radijatori imaju veliku konduktivnost toplote te brzo ugriju prostor
- VIKING radijatori imaju u sebi grijače te sistem nema gubitaka u transportu medija
- VIKING radijatori ne podižu prašinu /60°/ te doprinose zdravom življenju
- VIKING radijatori ne isušuju zrak u prostoru
- VIKING radijatori imaju precizne elektronske termostate koji doprinose štednji energije
- VIKING radijatori su umreženi u bežični sobni elektronski termostat /mogučnost radio upravljanja/
- VIKING radijatori su u prostoru nenametljivi, ne zauzimaju prostor i suvremenog su dizajna
- VIKING radijatorima se jednostavno rukuje i lako je održavanje
- VIKING radijatori se uklapaju u svaki interijer
- OČEKUJEM dugi vijek trajanja, kako grijača i termostata tako i Lipovica elemenata sa brtvljenjem, naličem i uljnim punjenjem

Poštovani gospodine Vlašić,

živimo u vrijeme kada je svima jasno što toplinska zaštita znači. Zbog siromaštva pa i potcjenjivanja važnosti, često se toplinska izolacija ne izvodi, čak i na novim objektima. Približno 85% zgrada u Hrvatskoj ne zadovoljava važeće propise o toplinskoj izolaciji.

I zato me osobno veseli što na tržištu imamo Vaš proizvod, koji u segmentu grijanja, uz ostale kvalitete, doprinosi prvenstveno štednji energije (moje iskustvo), nasuprot poplavi istočnih limenih, nekvalitetnih i po zdravlje štetnih grijačih tijela koji gutaju energiju i stvaraju neugodno okruženje.

I što još kazati? Zar je potrebno još jednom istaknuti Vaš korektan odnos prema kupcu? Mislim da nije, jer on se iščitava iz gore napisanog.

Na primjeru mojeg stana VIKING se pokazao kao pun pogodak!

Toplo ga preporučam, čak i svojim sadašnjim i budućim investitorima!

S poštovanjem,
arh. Vedran Belamarić

Poveznice: