Iskustvo iz Crikvenice - Viking grijanje nakon 5. godina korištenja

Iskustvo iz Crikvenice - Viking grijanje nakon 5. godina korištenja

Poštovani gospodine Vlašić,

Prošlo je već 5 godina od kako smo instalirali Vaš sustav grijanja s uljnim radijatorima i mogu Vam priznati da sam zadovoljan što sam povjerovao u Vaš proizvod.

Živimo u Crikvenici u obiteljskoj kući s tri etaže odnosno dva stana. Prvi i drugi kat čine zasebnu stambenu jedinicu od od 150 m2, a na trećoj etaži je stan 75 m2.

Još davne 1991 godine radi problema s dimnjakom prešli smo na struju kao osnovni energent i instalirali centralno grijanje s Panterm bojlerom od 18 KW i spremnikom tople vode od 350 litara, potrošnja struje je bila dosta velika, ali tada nismo imali drugo rješenje (zimi cca 20.000 KWh + ljeto cca 5.000 KWh). Sve je to funkcioniralo do 2010 godine kada je nastao kvar na kotlu i trebalo je raditi veću rekonstrukciju.

Tražeći rješenje nastalog problema odlučio sam se za ponudu Tvrtke „VIKING“ d.o.o. iz Zagreba. Nakon upita gospodin Robert nas je posjetio u Crikvenici radi snimanja naših potreba i nakon par dana dobio sam konkretnu ponudu s orijentacionim izračunom potrošnje struje.

Svi naši stari radijatori (lipovica – sivi) prerađeni su i plastificirani u bijele, sve je izgledalo kao novo i bilo je isporučenu u vrlo kratkom roku jer se je približavala zima 2010 godine.

Investicija od 15.000 kuna isplatila se u prve dvije godine, jer je zimska potrošnja struje s 20.000 KWh pala na 15.000 KWh tim više što smo radi dotrajalosti starog sistema morali ići u nova ulaganja cca 7.000 - 10.000 kuna.

Prednost ovog sustava grijanja je u jednostavnosti i nema gotovo nikakvih troškova održavanja: crpke, ozračivanja radijatora, čišćenje ložišta, a troškovi se raspoređuju na mjesečne obroke za struju.

Što se tiče Tvrtke Viking d.o.o., kao i na njihov sustav grijanja s punom odgovornošću mogu svima preporučiti, kao rješenje pogotovo etažnog grijanja. Prošle godine posjetio me je serviser iz Vikinga i promijenio nekoliko sklopki na radijatorima.

Puno uspjeha u radu i srdačan pozdrav iz Crikvenice
Branko Haistor

Poveznice: