PočetnaPretraga za: usporedba grijanja

Usporedba grijanja sa klima uređajem i Viking električni sustav

Usporedba grijanja sa klima uređajem i Viking električni sustav

Osjećaj grijanja klimom i radijatorima je neusporediv. Radijatori griju infracrvenim zračenjem kao sunce i konvekcijom prirodno ispuhuju topli zrak bez ventilatora.
Zagrijavaju zidove i podove te je prostor topli i cijeli dan nakon iskljucivanja grijanja. Sa radijatorima Vam je dovoljno 21°C da bi zadovoljili osjet topline tijela jer toplina infra-crvenim zracenjem ulazi duboko pod kožu i zagrijava cirkulacioni sustav, dok klimom trebate 23-25 jer klima zagrijava samo zrak, te Vašu površinu kože, uz što ispuhuje veliku količinu prašine zbog prisilnog ventiliranja.

Klima bi bila dobra za grijanje kada bi bila montirana na podu i imala veliku površinu grijaćeg tijela, što nema.
Topli zrak ima uzgon i grijaca tijela se montiraju na pod, dok hladni zrak pada prema dolje i klime se montiraju uz strop. Zato je klima na vrhu i mora prisilno jako puhati da bi ugrijala prostor, jer je namjenjena hladjenju. Pod nikada necete zagrijati kao zrak. Kada ugasite klimu imate nagli pad temperature jer topli zrak nije akomulator topline. Svatko tko je zimogrozan nikada neće biti zadovoljan klimom, makar grijali na 27 °C zbog hladnih nogu.
Ako je vani minus, ucinak klime pada i za 50-70% bez obzira sto je inverter.
Inverter ima mogućnost odmrzavanja jedinice jer okrene smjer rada i tada klima hladi prostor, da bi odmrznula vanjsku jedinicu njenim zagrijavanjem kao ljeti, ali ne ispuhuje unutarnju jedinicu jer gasi ventilator, pa vi to ne osjetite.
Tada Vam kompresor troši struju da bi vanjska jedinica grijala okolinu, a Vama hladila stan, samo sto to ne osjetite jer ventilator stoji, ali pogledajte odvod kondenzata i vidjet cete da je unutarnja povremeno zamrznuta i izbacuje kondenzat da bi odledila vanjsku.

Radijatori u svome radu rade sa 30-60 posto snage i pale se naizmjence tako da vjerojatno nebi trebali dokup snage. Limitatori su bimetalni tromi sklopovi koji trpe preopterećenja i do 15 min. dok se radijatori pale i gase u slicnim ciklusima pa i kracim.

Kada bi stavili klimu u svaku prostoriju gdje su Vam ponudjeni radijatori tada je jasna isplativost investicije i potrošnje. Takodjer nasuprot te teze, sa dva radijatora mozete dobiti ucinak te navedene dvije klime i puno zdraviji.
Pozivamo Vas da nas kontaktirate za sve dodatne informacije ili nejasnoće,

S poštovanjem srdačan pozdrav,
Ana Vlašić, Voditeljica prodaje i administracije
USLUGA CNC REZANJA METALA

Viking bravarija

Viking plastifikacija

Pay Way
Lipovica radijatori

Viking radijatori sastoje se od najkvalitetnijh aluminijskih ljevanih članaka Lipovica koja svojom kvalitetom, tradicijom i vrhunskom uslugom uspješno posluje već 40 godina. Više na
www.lipovica.hr


proračun energije

Napravite izračun za svoj prostor. Saznajte koliko Vam je energije potrebno.

o nama

Glavna ideja vodilja je izrada kvalitetnih rješenja grija- nja na jednostavniji način.