Iskustvo iz Siska

Hi,

ove godine u 7 mjesecu sam odnio stare (proizvedeni 1988 godine) radijatore lipovica, kod ekipe iz Vikinga i oni su ih uredili, tj. prepravili i prilagodili mojim potrebama. Riječ je o 4 komada radijatora kojima grijem cijeli stan od 64 kvadrata.

Dečki su navedene radijatore oprali, ispitali, presvukli plastikom i novim slojem boje tako da sada u svakoj sobi imamo drugačiji radijator. Najvažnije od svega je to što radijatori rade savršeno, tj. prvi put otkad smo u stanu imam osjećaj da mi je ugodno i toplo.

Da budem jasniji moram reći da smo se u proteklih pet godina grijali na različite načine, tj prve tri godine smo koristili tri konvektora i klimu sa inventerom (konvektori su bili dva od 2,5 kw, dva od 1,5 kw i klima je sa inventerom 5 kw) i bilo nam je hladno, a računi za struju su bili prestrašni.

Nakon toga sam kupio dvije termice svaka po 3,5 kw i dalje sam koristio klimu. Računi su se malo popravili (cca 15 % niži), ali u stanu je postalo neizdrživo zbog prašine koju jednostavno nije moguće obrisati jer je termice stalno ispuhuju.

E sada je situacija slijedeća, svaki mjesec očitavam struju i računi su više nego prihvatljivi tj. cca 50% niži u odnosu na prvi slučaj (treba imati na umu i činjenicu da je struja poskupjela u odnosu na zadnjih pet godina), u stanu je toplo i nemam problema sa prašinom. Sigurno da na smanjenje troškova utiče i činjenica da sam promijenio i dio stolarije u stanu, ali ipak ovaj način grijanja je (po mom mišljenju) puuuuno prihvatljiviji i učinkovitiji u odnosu na sve što sam do sada probao.

Štoviše moram reći kako sam imao problema sa dva radijatora jer je iz njih počelo kapati ulje te sam odmah tražio reklamaciju na rad. Nakon što sam nazvao u Viking dečki su rekli da slobodno donesem radijatore te da će kvar biti otklonjen. Nakon što sam radijatore odvezao odmah su promijenili gumice ispod kojih je curilo i sa zadovoljstvom mogu reći kako više nemam nikakvih problema.

Dakle svakako sam zadovoljan sa radijatorima i efektom koji postižu, štoviše, u početku sam mislio kako će isti cijelo vrijeme grijati, kao i konvektori koje sam prije koristio, ali ovo je sasvim drugačije jer se radijatori uključuju i isključuju po potrebi što i nije tako često.

Ukupno gledajući svakako sam zadovoljan radijatorima i načinom na koji isti rade i svakako ih mogu preporučiti.Vezani članci: